Deltävlingen SM i Ekonomi

"Jag och Emma Wilde var projektledare för deltävlingen i SM i Ekonomi på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi fick som uppgift att ta fram de bästa ekonomerna från Kalmar.

Deltävlingen bestod av en förmiddag i mars där de tävlande lagen fick göra ett prov som omfattade stora delar av nationalekonomin, företagsekonomi, marknadsföring, organisationsteori samt allmän ekonomi. Efter denna utmaning fick de tävlande och våra ideellt engagerade lunch och en olidlig väntan på resultaten. Till slut så korades Johan Björkholm, Ellen Petterson och Mattias Dahlberg till vinnare av deltävlingen i Kalmar. Detta blev början på deras väg till finalen i Örebro.

Bakom tävlingsdagen låg flera timmars arbete och planering. Det var fantastiskt roligt då man fick möjlighet att utveckla sina organisatoriska kunskaper i praktiken och inte endast teoretiskt. Vi kickade igång med en utbildningsdag tillsammans med alla andra universitet i Stockholm. Vi utbytte idéer och erfarenheter, vilket skulle komma att behövas. Sedan fick vi en budget från ESS styrelse som vi skulle använda till marknadsföring och i skapandet av en professionell deltävling. Från ett blankt papper till pusselbitar som sedan föll på plats, insåg vi hur vi skulle göra. Vi skapade Kalmars deltävling för SM i ekonomi 2014. Att engagera sig ideellt är mycket givande då man får lära sig att agera och nå sina mål i verkligheten samt att personligen utvecklas under sin studietid."

-Adam Gunnarsson, projektledare för Kalmars deltävling för SM i Ekonomi 2014