Introduktionen

"Jag fick förtroende av min förening att vara projektledare för höstens introduktion för de nya ekomonistudenterna i Kalmar. En planeringsprosess som sker under en tidsperiod på cirka halvår tillsammans med sju andra fantastiska eldsjälar i min introduktionskommitté. Och en process som innebär ofantligt många skratt och roliga stunder, för det vi planerar är kanske två av de roligaste veckorna under ens studietid.

Att vara projektledare för introduktionen innebär skapandet, tillsammans med en projektgrupp, en veckas heldagsaktiviteter och en vecka med kvällsaktiviteter som alla är till för att de nya studenterna ska få lära känna kalmar som stad, sina klasser, föreningen och kalmars studentliv. Och att få ha varit huvudansvarig och skapat detta är något av det roligaste jag har gjort. Det är inspirerande att få se nästan 80 personer vara fullt engagerade under två veckor för att hjälpa och peppa cirka 250 nya studenter att skapa några av deras roligaste minnen. Och att fått vara med under hela processen gör att det är svårt att säga en viss sak som var roligast för det är så många fantastiska och roliga faktorer som skapar en lyckad introduktion.

Att vara projektledare innebär inte enbart att genom en grupp skapa introduktionen för föreningen Kalmar ESS. Som projektledare får du många fina kontakter i andra föreningar och bidrar till samarbeten mellan föreningarna under introduktionen likväl kontakter och idéer för saker som kan göras efter introduktionen med de andra föreningarna!

Det är en ovärderlig kompetens som skapas genom att engagera sig och speciellt som projektledare för introduktionenen, du lär dig otroligt mycket så som: kommunikation, marknadsföring, delegera, skapa förtroende i grupp, planera evenemang, leda, problemlösning, ekonomi och kanske det viktigaste; utbytet av fantastiska vänner och kontakter.

Om du vill vara projektledare måste du vara en väldigt social och öppen person som dock inte är rädd för att ta klivet tillbaka och lägga fullt fokus på det svåra; problemlösningar. Att ha is i magen är en viktig egenskap och framför allt hur du väljer att leda och den tydliga kommunikation som du ska kunna skapa mellan styrelse, introduktionskommitté och andra föreningar.

Att få vara skaparen av detta stora evenemang med en fantastisk arbetsgrupp genom ett gemensamt engagemang är något man under sin studietid inte vill missa för utbytet man får tillbaka är med ett ord beskrivet; underbart.

-Thérèse Löfberg, projektledare Introduktionen 2014

En del av Introduktionskommittén på årets finsittning: Johanna, Tess, Malin, Joel, Madde och Jenny