SM i Ekonomi

SM i ekonomi är en lagtävling och en konferens instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) som varje år arrangeras utav en medlemsförening.

I år arangerades SM av studentsektionen SÖFRE vid Södertörns Högskola i Stockholm och gick av stapeln den 7-10 maj. Syftet med SM i Ekonomi är att sprida intresse och motivera till studier inom nationalekonomi och företagsekonomi.

Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har möjlighet att tävla i SM i ekonomi och i början av mars anordnar studentföreningen den lokala deltävlingen. Det vinnande laget från varje lärosäte välkomnas till finalen under SM-helgen för att göra upp om titeln Svenska Mästare i Ekonomi samt en ansenlig summa pengar. Detta året representerades Kalmar ESS av Alexis Rehnberg, Johan Bergqvist och Robin Johansson.

I samband med tävlingen arrangeras en konferens för alla tävlande och S.E.R.O:s medlemsföreningar. Intressanta och duktiga föreläsningar blandas med temasittning, bankett och nätverkande.

2014 representerades Linnéuniversitetet i Kalmar av Ellen Pettersson, Johan Björkholm och Mattias Dahlberg, som lyckades ta hem brons på den regionala tävlingen.

2015 tog sig vårt lag till en åttonde plats av tjugotvå deltagande lag. Stort grattis till Alexis Rehnberg, Johan Bergqvist och Robin Johansson.

2016 tog sig vårt lag till en hedrande femteplats av 23 tävlande lag. Laget bestod av Hampus Rönnberg, Alexander Müller och Philip Smedjevik

SM i Ekonomi Stockholm 2015

Under finalen som sker live med en stor publik
Johan, Ellen och Mattias när de tagit emot tredjepriset på SM i ekonomi i Örebro 2014