Utskott

Vi har fyra utskott som lyder under tillhörande utskottsordförande.

Näringslivsutskottet
Utbildningsutskottet
Marknadsföringsutskottet
Sociala utskottet

Marknadsföringsutskottet

ESS är en förening som hittar på massvis med roliga och intressanta aktiviteter. För att du som ESS:are ska få reda på att evenemangen äger rum finns Marknadsföringsutskottet. Vi utvecklar strategier, gottar oss i marknadsföringsaktiviteter och utvärderar antalet likes. Vi ansvarar för ESS Hemsida, Snapchat, Instagram och Facebookssida samt bildbehandling, designa affischer och informationsblad, spela in filmer och skriva texter. I stort sett har vi alltid med ett finger i spelet när du nås utav information från Kalmar ESS.

Om du har frågor eller önskemål kring din utbildning, kontakta Linn Roslin Müller, ordförande för marknadsföringsutskottet marknadsforing@kalmaress.se.

Sociala utskottet

Sociala utskottet är en grupp engagerade ESS:are som arrangerar olika typer av evenemang under terminens gång. Temasittningar, förmingel och sportevenemang anordnas exklusivt för dig som ESS:are. Allt för att du ska få en så minnesvärd studietid som möjligt.

I år har vi planerat ett fullspäckat schema med massor med aktiviteter i form av sittningar, förfESSter, sportaktiviteter och annat roligt.

Gilla Kalmar ESS på Facebook och följ oss på Instagram för att få den senaste informationen om kommande aktiviteter och upptåg.

Har du några frågor gällande sociala utskottet, kontakta ordförande Amanda Trenter på sociala@kalmaress.se.

Utbildningsutskottet

Utbildningsutskottet arbetar för att du som student ska få ökat inflytande på skolan och över dina studier. Det är viktigt att du ska trivas och vara nöjd med den utbildning du valt att satsa på. Som student ska du ha möjlighet att kunna påverka och göra din röst hörd, vilket är en självklarhet för att kunna förbättra utbildningen. Utskottets uppgift är att hjälpa till vid problem, frågor eller om du har synpunkter på hur studierna, studiemiljön eller utbildningen kan förbättras eller förändras. Kalmar ESS representerar studenternas röst i Ekonomihögskolans fakultetsstyrelse där Johanna Bengtsson sitter som studentrepresentant och är med och påverkar de beslut som tas så att de ska gynna studenterna.

Utskottet ansvarar också för en rad studiesociala event som Årets Lärare på ekonomihögskolan i Kalmar och även deltävlingen till Svenska Mästerskapen i Ekonomi.

Om du frågor eller önskemål kring din utbildning, kontakta Rebecca Wikström, ordförande för utbildningsutskottet utbildning@kalmaress.se.

Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet arbetar med att sammanföra dig som student med näringslivet, både på ett lokalt och rikstäckande plan. Genom att anordna olika event för studenter verkar näringslivsutskottet för att bredda studenternas kontakt med det kommande arbetslivet och ge en bra möjlighet till att knyta viktiga kontakter inom näringslivet. Att nätverka och knyta kontakter under din studietid är otroligt viktig och breddar möjligheterna för att sedan få in en fot på till exempel kommande ex-jobb eller framtida drömjobb. Med rätt kontakter och ett brett nätverk kan man ta sig långt. För att sammanföra studenter och näringsliv anordnar näringslivsutskottet gästföreläsare, företagsfrukostar och andra event.

Näringslivsutskottet arbetat nära föreningens projektgrupper för att skapa ett samarbete mellan föreningen och företag.

Om du är företag och vill synas i samband med Kalmar ESS och nå ut till våra 800 medlemmar, kontakta näringslivsutskottet naringsliv@kalmaress.se.